3 Vänner Chokladtryffel

3 Vänner Chokladtryffel

3 Vänner Chokladtryffel är en ganska ny smak från hjältarna 3 Vänner som gör den helt fantastiska 3 Vänner Pepparkaka. Så förväntningarna är högt satta när vi trycker ned skeden i den ljusbruna glassen. Direkt exponeras en mörkare och vacker virvel av len och solid chokladtryffel tillsammans med en doft av tjock choklad.

Glassbasen har en fin chokladsmak, ganska mild, nästan likt mjölkchoklad. Känslan är mättande och tjock med en sammetslen konsistens. Har du tur får du med lite chokladtryffelvirvel i varje tugga och då förhöjs smaken rejält. Choklad med choklad är verkligen något för chokladälskare.

Det är en imponerade mjuk och seg konsistens på tryffeln, som ett mellanting mellan smet och brownie. Eller fyllningen i en pralin. Tillsammans blir det en riktigt god upplevelse men du som söker efter ett massivt tryck i chokladsmaken kanske blir besviken. Här är det istället väl avstämda smaker och konsistenser som passar oerhört bra att blanda med andra glassar, gärna någon med kolasås.

Vad kostar 3 Vänner Chokladtryffel och var köper jag den?

Pris ca 60 kr.
Inköpsställe: Urban Deli och välsorterade matbutiker.
Rekommendation: Inte något att tveka på. Speciellt om du är sugen på Aladdin och glass samtidigt.

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Chokladglass från 3 Vänner

Här kan man se virveln av len chokladtryffel.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.