3 Vänner Pepparkaka

3 Vänner Pepparkaka

3 Vänner Pepparkaka släpps i begränsad upplaga och efter den här recensionen lär du vilja springa ned till butiken direkt. Redan på förhand har Sockerbiten hört många bra saker om den här glassen som är en av de första att innehålla pepparkaksdeg. Hur gott låter inte det?

Det skall snabbt visa sig att den här glassen lever upp till förväntningarna. Burken är fylld med rejäla bitar av pepparkaksdeg som är mjuk och smörig utan att vara hårdfryst. Varje tugga blir en dröm.

Redan i aromen kan man ana vad man skall bjudas på då det doftar härligt av pepparkaksdeg. De kryddiga och smöriga dofterna kittlar skönt i näsan.

Glassbasen är len och krämig och bjuder på en vaniljsmak med djup och rejäl sötma. Tillsammans med pepparkaksdegen och pepparkaksbitarna bildas magi.

Kakdeg i glass är ett genidrag och 3 Vänner genomför blandningen med bravur. Den kletiga och smöriga degen fungerar perfekt ihop med glassen och kaksmulorna. En kryddig smak av hemmagjord pepparkaksdeg smeker smaklökarna. Sirapssötman passar bra och direkt slås man av minnen att det är godare att äta upp en smörig pepparkaksdeg än att grädda den.

Pepparkaksbitarna är krispiga och bjuder på en konsistensbrytning som är trevlig. De är ganska hårt gräddade och välkryddade. Som tur är så finns det mer deg än kaka i glassen.

Glassen smälter fort och bildar en skönt seg och härlig konsistens tillsammans med kakdegen. Det här är en oerhört söt och barnslig glass som visar var skåpet skall stå. Så här skall en pepparkaksglass göras. Det krävs självklart att man uppskattar pepparkaksdeg i stora mängder för att älska den.

Vad kostar 3 Vänner Pepparkaka och var köper jag den?

Pris ca 60 kr.
Inköpsställe: Bl.a Urban Deli och välsorterade matvarubutiker.
Rekommendation: Släpp allt du håller på med och spring och köp minst en burk. Nu!

Betyg 5 av 5 sockerbitar.

3 vänners glass med pepparkaka

Här kan man bara ana pepparkaksdegen och pepparkakssmulorna. Gräv djupare så finns det en rejäl mängd.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.