Änglamark Gräddglass Pepparkaka

Änglamark Pepparkaka

Coop har släppt två juliga glassar där Änglamark Gräddglass Pepparkaka är den minst vågade och minst nyskapande. Samtidigt är det den som lockar mest. Kompisen heter Glöggrippel, spännande. Recension kommer på den inom kort. Varianten med pepparkaka beskrivs i alla fall som:

Pepparkaksglass fylld med aroniasylt och pepparkaksbitar.

Änglamark Gräddglass Pepparkaka doftar faktiskt både lingon (okej då, aronia) och pepparkaka men det är en av de två som vinner smakkriget. Fyllningen är bra utspridd i bunken, även om mängden är i snålaste laget. Smulorna av pepparkaka är sega och goda och gör tillsammans med glassbasen att det är smaken av pepparkaka som dominerar. Aroniasylten bidrar mest med oaptitliga och tomma skal.

Sötman är godkänd och bygger på sirap och socker. Viss vanilj kan hittas i glassbasen. Änglamark Gräddglass Pepparkaka är ganska luftig och chocken man fick i kassan när man såg priset var lika stor som den man fick när man lyfte upp en burk. Dyr och lätt med andra ord.

Även om julkänslan visserligen sitter där är Änglamark Gräddglass Pepparkaka alldeles för dyr för att nå upp i konkurrenternas nivå. Dessutom tittar en smak av omoget lingon fram i eftersmaken.

Vad kostar Änglamark Gräddglass Pepparkaka och var köper jag den?

Pris ca 40 kr.
Inköpsställe: Coop.
Rekommendation: Känn på en burk och avgör om vikten är värd priset.

Betyg 3 av 5 sockerbitar.

Glassburk, öppen

Kika ned i en burk med Änglamark Gräddglass Pepparkaka. VR-glasögon behövs ej.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.