Apotekarnes Årsmust 2015

Apotekarnes Årsmust 2015

Apotekarnes Årsmust 2015 skiljer sig inte mycket från tidigare års utgåvor vad gäller förpackning. Men när det kommer till smak och arom är inte mycket detsamma.

Musten är kompakt mörk och bubblar oväntat friskt, inte alls det där mjuka och fluffiga skummet vi brukar få från julmust. Direkt sticker en kryddig doft till i näsborrarna. Och nu får vi varna för spoilers då ju smaken på Apotekarnes Årsmust 2015 är hemlig. Med varningen utdelad kan Sockerbiten meddela att aromen bär på tydliga drag av kardemumma och pepparkaka. Juligt värre! Tyvärr doftar det mer än vad det smakar om den hemliga ingrediensen.

Smakmässigt är det som att snabbt doppa en pepparkaka i julmust. Apotekarnes Årsmust 2015 bjuder på en bränd och brödig sötma med klassiskt kryddiga inslag. Kanske skulle Apotekarnes Årsmust 2015 därför passa lite extra bra i en riktigt varm bastu. Avslutningsvis kan man också tillägga att denna julmust är ganska ölig i sin karaktär.

Vad kostar Apotekarnes Årsmust 2015 och var köper jag den?

Pris ca 29 kr.
Inköpsställe: MatHem.se
Rekommendation: Om du gillar kardemumma är detta något för dig.

Betyg 3,5 av 5 sockerbitar.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.