Ben & Jerry’s Chip Happens

Ben & Jerry's Chip Happens

Ben & Jerry’s Chip Happens är alltså en glass som innehåller chips. Äntligen chips! Vi får hoppas att det är lika gott som det känns genialiskt. Det är andra glassen i Sverige som är i samarbete med Netflix och beskrivningen säger:

Chocolate Ice Cream with Chocolatey Chunks & Crunchy Potato Chip Swirls

Glassen doftar choklad och det går att ana öar av chipssmet och små bitar av choklad. Direkt ur frysen är glassen stenhård så valet är att ta fram en slagborr eller att vänta en stund.

Glassbasen bjuder på ganska vanlig och god chokladsmak, varken mer eller mindre. Konsistensen är len och fin, lite kompakt. I varje tugga möter man små hårda bitar av mörk choklad som smälter sakta och är lite bittra.

Tyvärr är det lite snålt av det mest intressanta, nämligen chipsen. De är samlade i klumpar som mer påminner om en chipsdeg. Det finns lite krisp och potatissmak men mest är det segt och lite grynigt. Salthalten är dock underbar och hade gjort sig bra tillsammans med kola eller något riktigt sött.

Det ska erkännas att förväntningarna på chips i glass var lite högt ställda och att det blir en liten besvikelse när chokladglassen och chipsen inte riktigt finner varandra. Det är svårt att få det att gå ihop helt enkelt. Kanske är det avsaknaden av någon ordentlig sötma som är problemet. Det är ändå en rolig kombination som är värd att ge en chans såklart.

Vad kostar Ben & Jerry’s Chip Happens och var köper jag den?

Pris ca 60 kr.
Inköpsställe: Hemmakväll och Foodora. I övriga butiker om några veckor.
Rekommendation: Ha inte för höga förhoppningar, men ge den en chans.

Betyg 3,5 av 5 sockerbitar.

Ben & Jerry's med chips

Chokladglass med en virvel av krossade chips. Så ser det ut.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.