Ben & Jerry’s Son of a… ’Wich

Ben & Jerry's Son of a... 'Wich

Ben & Jerry’s Son of a… ’Wich är minsta syskonet i ’Wich-serien där gammelfarfar får anses vara Ben & Jerry’s Cookie Dough S’Wich Up. Glassarna är styckförpackade och fjäderlätta och doftar ordentligt av kakdeg. Något som beror på att kakorna som omsluter glassen snarare är ogräddade bitar av ren kakdeg. Inte helt fel med andra ord. Som en inverterad Ben & Jerry’s Cookie Dough.

Kakorna är sega och har en sockrig konsistens vilket ger de än mer kakdegskänsla. Smakmässigt framträder mest vanilj och kakao. Glassbasen ligger här i lä då kakorna tar över det mesta vad gäller smak och konsistens.

Men Ben & Jerry’s Son of a… ’Wich har självklart en god vaniljglass med gräddig känsla och små bitar av choklad i mitten. Sötman är underbar och även om förhållandet mellan kaka och glass är lite felbalanserat så blir Ben & Jerry’s Son of a… ’Wich ändå farligt beroendeframkallande. Speciellt en varm och solig vårdag.

Vad kostar Ben & Jerry’s Son of a… ’Wich och var köper jag dem?

Pris ca 40 kr.
Inköpsställe: MatHem.se
Rekommendation: Utmaning! Försök att bara äta en.

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

glassar

Ben & Jerry’s Son of a… ’Wich är små men naggande goda.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.