Ben & Jerry’s Sundae Dulce De-lish

Ben & Jerry’s Sundae Dulce De-lish

Ben & Jerry’s Sundae Dulce De-lish är en av tre nyheter i Ben & Jerry’s Sundae-serie och den beskrivs kort och koncist som:

Salted Caramel Ice Cream with Chunks of Caramel Bar & Caramel Swirls, Topped with Chocolate Whipped Ice Cream, Caramel Swirls & Chocolatey Chunks

Detta ska helt enkelt vara en karamellfest av sällan skådat slag. Vi får se om den lever upp till beskrivningen. Glassen doftat mest choklad och under locket är det bara fluffig chokladglass och chokladbitar man ser.

Chokladsmaken är intensiv och fin, både i chokladbitarna och chokladglassen. Ibland märker man av  salt på chokladbitarna också. Gräver man djupare stöter man på en beige glassbas med smak av bränd kola. Sådär som det brukar smaka om billig glass när den beskrivs som smörkola eller saltkola.

Ganska snart möts man av det bästa med glassen, bitarna av fudge som är smöriga och riktigt goda med en härlig konsistens. Dessutom finns det ganska mycket av dem i glassen. Detsamma kan man inte säga om kolasåsen, som lyser med sin frånvaro. Eller så har den växt samman med glassen på något sätt.

Det är en enorm variation på tuggorna man tar. Ibland är de en ren besvikelse med bara tråkig kolasmak. Ibland är de ljuvliga med en blandning av stark salt choklad och smöriga fudgebitar.

Vad kostar Ben & Jerry’s Sundae Dulce De-lish och var köper jag den?

Pris ca 69 kr.
Inköpsställe: Coop, Mathem m.fl.
Rekommendation: Det finns ändå bättre Sundaes i serien, men det är okej att testa den.

Betyg 3,5 av 5 sockerbitar.

Ben & Jerry’s Sundae med smak Dulce De-lish

Man kan ana lite kolasås, chokladglass och chokladbitar.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.