Ben & Jerry’s Vanilla Pecan Blondie

Ben & Jerry's Vanilla Pecan Blondie

Ben & Jerry’s Vanilla Pecan Blondie har tidigare funnits som lösglass och nu är den här på burk och den beskrivs som;

Vanilla Ice Cream with Pecans, Blondie Brownie Chunks & a Salted Caramel Swirl.

Det låter som en välbeprövad smakkombination och glassen fungerar onekligen bra visuellt. En stilig virvel och mörka nötter finns under locket.

Glassbasen är härligt len och gräddig och virveln finns med i varje skopa. Kanske är det saltet som gör den lätt att skopa upp, trots att det inte smakar särskilt mycket salt.

Tuggorna med blond brownie och kolasås är de bästa. Man slipper nötter som fastnar i tänderna och istället får man en seg konsistens med kletig kolasås och en alldeles ljuvligt söt smak.

Vaniljsmaken är bra och den vandrar på gränsen till att smaka cheesecake. Nötterna är krispiga och karamelliserade vilket blir extra sött och gott. Pecannötssmaken är ganska neutral. Dock känns nötterna överflödiga.

Sammanfattningsvis är detta en gräddigt fet och härlig glass med sliskig sötma från kola och kaka. Minus för att det är alldeles för lite av den blonda brownien och saltet.

Vad kostar Ben & Jerry’s Vanilla Pecan Blondie och var köper jag den?

Pris ca 60 kr.
Inköpsställe: Hemmakväll. Snart hos Mathem.
Rekommendation: Sött e la’ gött. Som man säger.

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Ben & Jerry's ice cream Vanilla Pecan Blondie

Kolasåsen syns, men den ljusa brownien och Pecannötterna gömmer sig.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.