Bubs Chokskalle

Bubs Chokskalle

Detta blir en samlingsrecension av de tre smakerna på Bubs Chokskalle som nyligen släppts i handeln. Chokskalle Hallon/Lakrits, Chokskalle Banan/Kola och Chokskalle Jordgubb/Kola är de tre smakerna och alla är baserade på sega Bubs-original såsom Hallonlakritsskallen.

Här är det en rejäl chokladkaka fylld med nedsmälta gelégodisar. Många extrapoäng för kreativiteten och detaljrikedomen i gjutningen av själva chokladkakan. En tydlig dödskalle framträder och dess innehåll rinner sakta ut vid första tuggan.

Chokladen i Bubs Chokskalle är Fairtrademärkt och belgisk men tyvärr känns kvaliteten ändå inte särskilt hög. Den är fet, smörig och påminner om en julkalender eller blockchoklad. Dessutom är chokladlagret galet tjockt, vilket är förståeligt med tanke på den avancerade formen.

De olika chokladkakorna doftar lite olika, från vanlig Plopp till jordgubbsgodis. Fyllningen smakar av självklara skäl också olika. Den bästa är i mitt tycke banankolan som har en fin konsistens och smakar som en rinnande Banana Skids. Angenämt även om man inte gillar banan.

Smaken känns dock konstgjord i alla Bubs Chokskalle och den extremt söta chokladen tar ofta över. Jordgubbskolan smakar jordgubbsglass med kolasås och hallonlakritsfyllningen smakar mycket av syrlig och sötsalt lakrits som sticker i halsen. Exakt som en nedsmält Hallonlakritsskalle känns det i alla fall.

Vad kostar Bubs Chokskalle och var köper jag dem?

Pris ca 17 kr.
Inköpsställe: ICA Farsta. Snart MatHem.se.
Rekommendation: Älskar du Bubs vanliga lösgodis är det inget att tveka på. Annars är det okej att hoppa över.

Betyg 2,5 av 5 sockerbitar.

Chokladkaka

Banan och kola!

Chokladkaka

Jordgubbe och kola!

Chokladkaka

Hallon och lakrits!

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.