Burger King Semmelburgare

Burger King Semmelburgare

Burger King Semmelburgare är tillbaka, denna gång på alla Burger Kings svenska restauranger. Förra året fanns den nämligen bara på utvalda restauranger och Sockerbiten lyckades inte få tag i någon då. Även om det är långt kvar till fettisdagen är det dags för en recension. Håll tillgodo.

Semlan doftar ändå lite semla, kardemumma och grädde, även om det är svagt. Det är dessutom gulligt att den serveras i en hamburgerlåda, så den är lätt att transportera även om grädden ”smälter” fort.

Brödet är ganska torrt men har en vackert gräddad mörk färg. Det smakar minimalt med kardemumma och på Sockerbitens exemplar har i stort sett allt socker från hatten ramlat bort.

Inuti finns, förutom det vanliga med grädde och mandelmassa, en skiva brownie. Detta gör att det faktiskt antar proportionerna av en hamburgare. Brownien smakar fint av choklad men den är lite väl luftig, mer som en saftig sockerkaka. Tillsammans med den godkända mandelmassan blir det en fin konsistens och smakmix.

Grädden är ganska smaklös och tappar snabbt i fluffighet. När man tar en tugga av alla komponenter blir det ganska saftigt, men smakerna är lite väl neutrala. Inget sticker ut eller gör väsen av sig, vilket är lite synd.

Sammantaget är semmelburgaren en kul grej med reko smak, men troligen inget man köper fler gånger.

Vad kostar Burger King Semmelburgare och var köper jag den?

Pris ca 30 kr.
Inköpsställe: Alla Burger King-restauranger i Sverige, 2 feb-5 mars.
Rekommendation: Det är klart att du ska prova.

Betyg 3 av 5 sockerbitar.

Semmelburgare

Semmelburgaren kommer i en hamburgerlåda.

 

Semmelburgare skuren på mitten

Så ser en Semmelburgare från Burger King ut i genomskärning.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.