Coca-Cola Zero Cinnamon

Coca-Cola Zero Cinnamon

Coca-Cola Zero Cinnamon, kan den vara ens an aning lik Pepsi Fire så kommer vi långt. Men eftersom det handlar om Zero Sugar ska vi inte ha för stora förhoppningar.

Doften är det inget fel på, snarare tvärt om. En underbar julig arom av kanel tränger fram och lägger ribban alldeles för högt för smaken.

Hade läsken innehållit socker kunde den nästan varit en allvarlig konkurrent till julmusten på julbordet. Men som vanligt faller det platt med sötningsmedel i bilden.

Smaken dödas totalt, även om Sockerbiten gör allt möjligt för att hitta något gott. Tyvärr saknas dessutom hettan som gjorde Pepsi Fire så mysig i eftersmaken.

Om man blundar riktigt hårt och koncentrerar sig går det att hitta en liten smak av pepparkaksdeg där bakom all bismak av sötningsmedel. Betyget blir inte noll tack vare den härliga doften.

Uppdatering 21/8-19: Coca-Cola Cinnamon kommer dessutom ut i USA med socker, även det till julen 2019. Det blir spännande! Recension kommer så fort den letat sig över Atlanten.

Uppdatering 3/9-19: Coca-Cola Zero Sugar Cinnamon kommer till Sverige vecka 38, men redan nu kan du köpa den exklusivt hos Hemmakväll samt hos Klippkungen (med en Klippkungen rabattkod). Sockerbiten kommer att uppdatera denna recension efter att ha testat den svenska versionen.

En skillnad i Sverige är att läsken bara är Limited Edition, och inte Festive Limited Edition. Dessutom står det Sockerfri tillsammans med Zero Sugar, vilket är ovanligt.

Uppdatering 8/9-19: Nu har Sockerbiten testat den svenska utgåvan, och det är samma problem som hos den internationella. Doften är fantastisk, rund och söt av kanelbulle. Men det smakar bara sötningsmedel och ingen kanel alls.

Vad kostar Coca-Cola Zero Cinnamon och var köper jag den?

Pris ca 30 kr.
Inköpsställe: Klippkungen och Coopers Candy. Vecka 38 hos MatHem m.fl. Just nu på kampanj hos Matsmart.
Rekommendation: Störs du inte av sötningsmedel kanske den är värd en chans på julbordet? Återkom i kommentarerna.

Betyg 1 av 5 sockerbitar.

Coca-Cola Zero Sugar Cinnamon

Så ser flaskan med Coca-Cola Zero Sugar Cinnamon ut när den lanseras i Sverige, hösten 2019.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.