Daim Mint

Daim Mint Limited Edition

Daim Mint är tillbaka som limited edition. Inte för att saknaden har varit stor, men det är alltid kul när nostalgi kombineras med återlanseringar. Förpackningen är kylande explosiv och redan i färgtonerna anas vad som komma skall.

När förpackningen långsamt kläs av yttrar sig aromen i form av en mintbeklädd söt choklad i paritet med After Eight. Konsistensen är knäckigt hård och krispig med en yta av len choklad, som Daim gjort sig känd för. Och visst är kolan fantastiskt god men sin knäckiga och brända ton av socker.

Över all originalsmak ligger självklart ett tunt lager av frisk mintsmak som är svår att lokalisera var den kommer ifrån. Som mint alltid har en tendens att göra, kyls hela munnen ned av en kall atmosfär som letar sig ned i halsen och stannar länge in i eftersmaken.

Den smöriga kolan kan ändå blandas med den söta mjölkchokladen på ett relativt obehindrat sätt och sin vana trogen sätta sig fast stenhårt i tänderna. För att vara en smaksättning blandat med mint är Daim mint helt klart godkänd, även om munnen har en tendens att domna bort och tandkrämskänslan ständigt gör sig påmind.

Uppdatering 20/4-20: Smaken kommer tillbaka våren 2020, håll utkik i butikerna kring vecka 19 och 20. 

Vad kostar Daim Mint och var köper jag den?

Pris ca 10 kr.
Inköpsställe; ICA Kvantum Farsta. Finns hos Coopers Candy.
Rekommendation: Gillar du mint? Let’s go!

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.