Delicato Drömkola

Delicato Drömkola

Delicato Drömkola bjuder på lite av allt ska det visa sig. När du efteråt sitter där med dina kladdiga fingrar så undrar du vad det egentligen var som hände. Vi börjar från början.

Kondisbitarna doftar mjölkchoklad och kolasås på tub. De är kladdiga, lite fluffiga och mjuka och lätta att inmundiga. Ytterst finns ett tunt lager av fet och söt choklad som bidrar till kladdet på fingrarna.

Fyllningen är oväntat krispig och det ekar i kraniet när man tuggar sig igenom den. Det känns onekligen som samma härliga fyllning som vi hittar i dammsugare korsat med en Delicatoboll. Men ännu lite krämigare.

Längst in i kärnan finns en tunn sträng av kolasås som påminner om O’hojsås, på gott och ont. Den är helt okej men ingen sensation. Lite bränd och med smörig smak av gräddkola.

Efteråt både skäms man och ler på samma gång, det är en härlig känsla.

Vad kostar Delicato Drömkola och var köper jag dem?

Pris ca 25 kr.
Inköpsställe: I butik vecka 19, kolla hos Mathem.
Rekommendation: Har du alltid drömt om att korsa en chokladboll med en dammsugare och sedan ösa på O’hojkolasås på hela rasket? Då är din dag här nu.

Betyg 3,75 av 5 sockerbitar.

Delicato fylld med kola

En Delicatobit fylld med kola kan se ut såhär.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.