Fanta Dark Mystery Blood Orange

Fanta Dark Mystery Blood Orange

Fanta Dark Mystery Blood Orange har en skum färg som färgar av sig på insidan av flaskan. När den sedan hälls upp ser det ut som efter man tvättat bilen efter en lång vinter, ofräscht grumligt och mörkgrått.

Läsken doftar oerhört mycket blodapelsin, ibland nästan på gränsen till grapefrukt i tonerna. Detsamma gäller för smaken. Här är det syrligheten som håller det hårdaste greppet om smaklökarna. Som kolsyrad juice utan något extra socker.

Smaken är lite svag, speciellt vad gäller sötman. Den rejäla syran är bra på att spela ut smaken av sötningsmedel som faktiskt inte framträder särskilt mycket här. En viss bismak av metall finns dock, och det är inte angenämt tillsamman med apelsinen.

Det här är en riktigt tråkig Fanta som inte lever upp till den ganska roliga etiketten och namnet. Men om ni gillar ”vuxenläsk” kan detta vara något för er.

Förra året vid Halloween fanns ju smaken faktiskt som zero, då hette den Fanta Zero Sugar Blood Orange och var röd.

Vad kostar Fanta Dark Mystery Blood Orange och var köper jag den?

Pris ca 20 kr.
Inköpsställe. Coopers Candy, Klippkungen eller Partykungen (hitta en Partykungen rabattkod eller Klippkungen rabattkod här).
Rekommendation: Döp om den till Dark Misery.

Betyg 1,5 av 5 sockerbitar.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.