Fazer Green Jellies

Fazer Green Jellies

Fazer Green Jellies är helt enkelt Fazer mjölkchoklad med Gröna kulor-marmeladbitar med ett internationellt namn. Detta då chokladkakan är en så kallad traveller exclusive som just nu säljs i Tax Free-butiker hos Tallink och Viking Line.

Gröna kulor har hamnat i det mesta tidigare, förutom just i en chokladkaka. Blir detta den ultimata kombinationen tro?

Chokladkakan ligger lyxigt inslagen i både folie och papper. Doften avslöjar ingenting extra, bara toner av mjölkchoklad. Men bryter man loss en ruta så ser man direkt en riklig mängd av små bitar av gröna marmeladkulor.

Mjölkchokladen håller självklart samma höga kvalitet som Fazer alltid bjuder på. Smörigt och sött. Vad som imponerar denna gång är konsistensen på marmeladen. Bitarna är mjuka och skönt sega. De är inte alls sådär hårda och tråkiga som ofta nedblandat godis i chokladkakor blir. Snyggt jobbat Fazer.

Marmeladen bjuder dessutom på en tydlig smak av gelégodispäron som sprids genom hela chokladkakan. Troligtvis tack vare de väl utspridda små bitarna av marmelad. Det är faktiskt riktigt överraskande hur fint smaken blandas med chokladen.

Efteråt stannar gärna bitar av marmelad kvar i tänderna och ger en eftersmak av Gröna kulor.

Vad kostar Fazer Green Jellies och var köper jag den?

Pris ca 27 kr.
Inköpsställe: Tallink webshop. Lär komma under annat namn till Sverige inom kort (eller något år).
Rekommendation: En av de bättre varianterna på Gröna kulor som helt klart är värt att testa även om du inte älskar marmeladkulorna.

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Fazer Choklad med gröna kulor

Små bitar av marmelad kan ses här.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.