Fazer Gröna Kulor Gräddglass

Fazer Gröna Kulor Gräddglass

Fazer Gröna Kulor Gräddglass kommer inte till Sverige tyvärr, men den söta lilla butiken i Hötorgshallen vid namn Finska butiken har importerat den, därav det höga priset.

Glassen doftar verkligen Gröna kulor, som gelégodis med smak av päron. Päron är frukten som kommer vara återkommande i den här glassen.

Tack vare blandningen av gräddglass och sorbet blir det här en lättskopad historia som snabbt ligger i skålen och börjar smälta. En ljusgrön glassbas blandas med en mörkgrön virvel.

Hela glassen är lite syrlig, men det framträder framförallt i virveln av sorbet. Dess koncentrerade smak av pärongodis ackompanjeras av mycket syra. Frågan är om det smakar mest Gröna kulor eller mest päronsylt.

Glassbasen är gräddig och fluffig och smakar också lite päron blandat med vanilj. Det hela blir som Päronsplitt på burk nästan.

Ni som har förväntat er att hitta bitar av Gröna kulor i glassen kommer att bli besvikna, men inte på smaken.

Vad kostar Fazer Gröna Kulor Gräddglass och var köper jag den?

Pris ca 99 kr.
Inköpsställe: Finska butiken, Hötorgshallen.
Rekommendation: Inte värd det höga priset, men älskar du gröna kulor och sorbet är det ett givet köp.

Betyg 3 av 5 sockerbitar.

Fazer Gröna Kulor sorbet och glass

En virvel av sorbet med smak av päron i en gräddglass med smak av päron.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.