GB Fikaglass Morotskaka

GB Fikaglass Morotskaka

GB Fikaglass Morotskaka är en av fyra nya glassar i GB Glace serie Fikaglass. Ett spännande nytt koncept. Gemensamt för burkarna är att de tyvärr väger ganska lite, men samtidigt har de lockande bild och text.

Morotskakan har en snygg, nästan självlysande virvel i den tjocka och gräddiga glassbasen. Doften avslöjar inte särskilt mycket men redan i första tuggan smakar det massor.

En kryddig smak av kanel och ingefära möter smaklökarna, vilket helt klart påminner om själva kakbotten i en morotskaka. Även lite vanilj finns i smaken, tillsammans med små kakbitar som flyter förbi.

GB Fikaglass Morotskaka ger nästan lite julkänsla och kanel sitter kvar länge i eftersmaken. Den snygga virveln smakar lite lätt av apelsin, vilket också förstärker känslan av jul.

Förutom avsaknaden av toppingen, är denna glass i stort sett som att köra en morotskaka i mixern. Bra jobbat.

Vad kostar GB Fikaglass Morotskaka och var köper jag den?

Pris ca 40 kr.
Inköpsställe: MatHem.se
Rekommendation: Roligast i klassen, kanske faller den dig i smaken?

Betyg 3,5 av 5 sockerbitar.

Glassburk

Snyggt under locket!

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.