Gbg Soda Julmust

GBG Soda Julmust

Äntligen har Sockerbiten kylen full med läsk från Gbg Soda och först ut är Gbg Soda Julmust. En julmust som beskrivs som lite rökigare. Etiketten är underbar även om någon ordvits gärna hade fått pryda verket.

Gbg Soda Julmust visar upp ett rejält tjockt och fluffigt skum vid upphällning. Den mörka drycken doftar syrligt och härligt av kryddig och fräsch julmust. Eftersom denna julmust lagts fram som ett rökigare och vuxnare alternativ är förväntningarna på sötman nedskruvade. Ändå levererar Gbg Soda Julmust en behaglig överraskning.

Denna julmust smakar alldeles förträffligt och är syrligare än andra julmustar. Den störtsköna och kryddiga smaken bär även på en lätt beska och syra. Kanske är det grapefrukt som kittlar på tungan. Visst är sötman ganska svag men det gör inget då rökigheten också är ganska mild.

Med en viss bismak av öl är Gbg Soda Julmust mjuk mot tunga och gom. Även om sötman är svag smakar det onekligen jul. Denna friska och fräscha julmust påminner om överbakat bröd i eftersmaken och överraskar i varje klunk. Jag hade aldrig trott att en så icke-söt läsk skulle gå hem så väl. Heja Göteborg med andra ord!

Vad kostar Gbg Soda Julmust och var köper jag den?

Pris ca 20 kr.
Inköpsställe: Sodanation.se
Rekommendation: Förnya smakerna till julbordet med denna pava.

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.