Hammars Bryggeri Lagrad Julmust

Hammars Bryggeri Lagrad Julmust

Hammars Bryggeri Lagrad Julmust har lagrats på whiskeyfat av svensk ek hos Bergslagens Destilleri ända sedan 2016. Vi har alltså fått vänta i hela fyra år på att smaka denna pärla.

Skumkronan är oroväckande tunn men färgen på musten är mörk som natten och doften bär på klassiska drag av julmust. Ett fullt glas med must bjuder också på aromer från fruktig Pommac och pepprig öl. Men när glaset är tomt och all kolsyra lämnat oss så framträder en tydlig ton av tjärad whiskey.

Den här långlagrade julmusten bjuder på en extra djup och rund sötma med inslag av rökighet. Den blir nästan lite sliskig vilket är mysigt. Det känns som fatet gett mycket undertoner och tryck till smaken. Julmustsmaken finns självklart där, förstärkt med sötma och rök i botten.

Hammars Bryggeri ligger normalt sett i topp vad gäller julmust och detta är inget undantag, då det verkligen finns en extra smakpalett som är tydlig. Eftersmaken sitter länge och levererar djupa ölrapar.

Vad kostar Hammars Bryggeri Lagrad Julmust och var köper jag den?

Pris ca 15 kr.
Inköpsställe: Gåva, tack Hammars Bryggeri. Hör med Soda Nation. Vissa ICA har den.
Rekommendation: Måste provas. Så är det.

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.