Horda Jersey Citron

Horda Jersey Citron

Tidigare i somras backade en gigantisk lastbil in på uppfarten och levererade en fryslåda med Horda Jersey och där i fanns guldkornet Horda Jersey Citron.

Glassen doftar gräddigt och syrligt av citron. Konsistensen är len och alldeles underbar. Som en korsning mellan sorbet och gräddglass nästan. Dessutom är den lite skönt seg. Troligen på grund av några tillsatsämnen, men det är okej.

Nu kommer vi till smaken, som är något av det mest intressanta Sockerbiten stött på. Här blandas en rejäl syra med gräddig glass och en tillräckligt stark sötma som balanserar upp syran. Lite som att ägglikörsglass blandas med citronskal eller att godis blandas med fräsch lemonad.

Det är svårt att beskriva, men känslan är att det här är en fulländad glass men ändå saknas något. Något som inte går att sätta fingret på för att glassen är så god. Man vet inte hur den skulle kunna bli bättre men ändå känns det som att det går. Det är en härlig känsla. Dessutom påminner den om någon ospecificerad glass från barndomen.

Söker du efter en fantastisk citronglass med både smak och konsistens från olika världar behöver du inte leta längre.

Vad kostar Horda Jersey Citron och var köper jag den?

Pris ca 50 kr.
Inköpsställe: Vissa butiker i Småland. Choklad och Vanilj finns hos LIDL.
Rekommendation: Edward Blom hade inte fel. Leta tills du finner.

Betyg 5 av 5 sockerbitar.

Horda jersey citronglass

Den kanske inte ser mycket ut för världen men det är en smaksensation.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.