Juleskum 2016 Tomtegröt & Kanel

Juleskum 2016 Tomtegröt & Kanel

Juleskum 2016 Tomtegröt & Kanel är årets smak på det traditionella godiset från Cloetta. Ett udda val måhända, men likväl intressant.

Godistomtarna doftar mest sötsyrligt med inslag av vanilj och kanske lite kanel. Tomtarna är enormt sega och känns färska. Tyvärr smakar Juleskum 2016 Tomtegröt & Kanel bara sött som socker, lite som en sockerbit från lokala lösplocket.

Om man anstränger sig och vänder på varenda tugga kan man hitta en känsla av mjölk och risgrynsgröt med sirap. Kanelen är dock lika bortglömd som cinnamon challenge på nätet. Är det så illa att man kan kalla det falsk marknadsföring? På gränsen i alla fall.

Juleskum 2016 Tomtegröt & Kanel inbjöd ju till förhoppningar om ett rejält smöröga i smakbilden med sälta och sötma. Istället smakar det socker med vaniljsocker. En ren och skär besvikelse.

Vad kostar Juleskum 2016 Tomtegröt & Kanel och var köper jag den?

Pris ca 19 kr.
Inköpsställe: MatHem.se inom kort.
Rekommendation: Köp en rulle med gröt istället.

Betyg 2 av 5 sockerbitar.

Juleskum

Vita och beige tomtar göms i påsen med Juleskum 2016 Tomtegröt & Kanel.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.