Maine Root Root Beer

Maine Root Root Beer

Sockerbiten högg som en kobra när det visade sig att första lådan med Maine Root Root Beer skulle levereras till Sverige. Vad är blott 29 kronor för en ny root beer kan tyckas. Ganska mycket pengar, men vafalls, det är bara att hosta upp.

Likt Maine Root Mexicane Cola är Maine Root Root Beer sötad med sockerrörsjuice, vilket ger upphov till en bränd och rund sötma. Läsken bubblar friskt vid upphällning och färgen är mörkbrun som sig bör. Maine Root Root Beer doftar Jenka samt oljigt och skarpt, något som får det att kittla i näsan och göra dig pigg resten av dagen. Även i munnen känns Maine Root Root Beer sprillig och kryddig av alla kryddor du kan tänka dig.

Den klassiska smaken av Jenka är på plats tillsammans med god sötma, kryddor och en bismak av doftolja och bark. Smaken är vuxen med djupa toner av pepparmynta som gifter sig fint med sockerrörssötman. Både smak och eftersmak sitter i länge med en metallisk biklang. Maine Root Root Beer är helt enkelt ljuvlig med en känsla av god hostmedicin och Fairtrade-kryddor.

Vad kostar Maine Root Root Beer och var köper jag den?

Pris ca 29 kr.
Inköpsställe: ICA NK Saluhall.
Rekommendation: Har du vägarna förbi, köp en flaska. Gör det bara!

Betyg 4,5 av 5 sockerbitar.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.