Pepsi Black Cherry Chocolate Gummy Flavor

Pepsi Black Cherry Chocolate Gummy Flavor

Pepsi Black Cherry Chocolate Gummy Flavor är senaste roliga kreation från Pepsi i Japan som dessutom är sötad med socker. Den kommer i en extremt begränsad upplaga och finns bara på en butikskedja i Japan. Varje höst och vår brukar Pepsi släppa nya smaker och detta är en av dem. Hur smakar den då? Och är den värd importpriset?

Flaskan är gullig och rolig vilket lockar till köp. Det står även att den inte innehåller någon riktig choklad och det kanske inte är så oväntat.

Läsken doftar oväntat nog som surt körsbär, nästan lite vinäger, samt vingummi. Färgen är mörkt colabrun som vanligt. Kolsyran är sprillig och ganska vass.

Sötman är sliskigt härlig och består av både socker och majssirap. Man kan nästan känna den extra sötman från godisbitarna.

Smaken är rund och välavvägd, som den ofta är från Pepsi Japan. Den goda smaken av mörkt körsbär och mandelmassa ackompanjeras fint av en svag ton av gélegodis.

Chokladen är dock omöjlig att hitta till en början. Anstränger man sig och letar så kommer den lite, lite i eftersmaken. En mörk ton av kaffe och choklad. Men det är verkligen minimalt.

Sammanfattningsvis är det en riktig god läsk som trots etiketten och namnet inte sticker ut smakmässigt.

Vad kostar Pepsi Black Cherry Chocolate Gummy Flavor och var köper jag den?

Pris ca 80 kr (exkl frakt och tull).
Inköpsställe: Napa Japan
Rekommendation: Kanske inte för smaken, men för flaskan och uniciteten.

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.