Pucko Salt Karamell

Pucko Salt Karamell

Pucko Salt Karamell kom ut för ungefär ett år sedan, men först nu har Sockerbiten lyckats få tag på den. Pucko Mint har varit mycket lättare att hitta fram till nu.

Av någon anledning är det inte pant på burken, vilket känns konstigt. Man uppmanas att skaka burken som en galning. När man sedan öppnar den sprutar det åt alla håll som om den innehöll kolsyra. Efter att all kladdig och spilld dryck är upptorkad är det dags att hälla upp resterande chokladdryck i ett glas.

Konsistensen är tjock och len på ett konstgjort sätt och drycken doftar chokladglass med kolasås. Den ser nästan trögflytande ut när den fyller upp glaset.

Smaken bjuder på mycket kakao med toner av bränd kolasås. Det går inte att hitta något salt, istället är det den där smörkolasmaken som vi är vana vid när något kallas salt karamell. Men mest smakar det bara choklad.

Om doften påminner om glass gör smaken detsamma. Det hela känns som smält lågbudgetglass med smak av choklad och kola. Det finns något extra i smaken som inte vanliga Pucko har, men frågan är om det är till en för- eller nackdel.

Vad kostar Pucko Salt Karamell och var köper jag den?

Pris ca 16 kr.
Inköpsställe: Coopers Candy eller Partykungen (glöm inte att kika hos Sockerbiten efter en Coopers Candy rabattkod eller Partykungen rabattkod om du tänkte klicka hem den)
Rekommendation: Inte så dålig som förväntat, så du kanske vågar prova om du inte redan hunnit göra det.

Betyg 3 av 5 sockerbitar.

 

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.