Reese’s Snack Cake

Reese's Snack Cake

Reese’s Snack Cake ser ut som fluffiga och härligt lätta bakverk på bilden, men i verkligheten är de ett par kompakta och tunga pjäser. Efter första tuggan kan man konstatera att de inte alls ser ut som på förpackningen.

Kakorna, eller godisbitarna, doftar mörk choklad och lite jordnötssmör. Innanför det tunna skalet av fet och söt mjölkchoklad finns en botten av chokladkaka toppad med jordnötssmör.

Kakbotten är kompakt och torr med en tydlig smak av mörk choklad där det inte har snålats med kakao. Smaken är ganska intensiv och har lite svårt för att gifta sig med övriga delar.

Jordnötssmöret är sött och salt och gott som vanligt från Reese’s även om det kan uppfattas som lite torrare och mindre sött än vad det brukar.

Eftersmaken av mörk choklad sitter i ungefär lika länge som förvåningen över skillnaden mellan verklighet och förpackningsbild. Som bonus blir man så mätt av denna bastanta kreation att det räcker med en halv kaka för att bli nöjd.

Vad kostar Reese’s Snack Cake och var köper jag dem?

Pris ca 50 kr.
Inköpsställe: Vissa ICA Maxi och ev. hos Hemmakväll.
Rekommendation: Välj vanliga Reese’s om du inte absolut älskar mörka chokladkex.

Betyg 3 av 5 sockerbitar.

Reese's 2st Snack Cake

Den ser inte alls ut som på förpackningen!

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.