Toffifee Cocoa Intense

Toffifee Cocoa Intense

Toffifee Cocoa Intense känns vid första anblick som en Toffifee som vuxit upp och blivit mogen. Så är nog också fallet, vilket ska visa sig göra gott för denna ikoniska pralin.

När man lyckats klura ut hur man får loss en pralin stöter man på en doft av kola och choklad och en underbart seg konsistens med en krispig kärna.

Den mörka chokladen passar riktigt fint till den smöriga kolan. Kakaonivån är bra och konsistensen är fin, likt ganache som väl är ett finare ord för len och mjuk chokladfyllning?

Nöten smakar bara torr hasselnöt och är ganska onödig. Det hade varit bättre med mer chokladfyllning och lite salt, då hade vi tangerat full pott i betyg. Dock är blandningen av konsistenser fin, mjukt och smörigt möter krispigt och segt.

Det är svårt att sluta stoppa i sig praliner då kombinationen av vuxet och sliskigt funkar mycket bra.

Vad kostar Toffifee Cocoa Intense och var köper jag dem?

Pris ca 29 kr.
Inköpsställe: Ö&B. Finns online hos Partykungen och Coopers Candy. (Snart är det dags för Halloweengodis och då finns ofta en Partykungen rabattkod tillgänglig.) Säljs ut hos Matsmart för 15 kr just nu!
Rekommendation: Bättre än originalet. Testa om du tycker likadant. 

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Toffifee Limited Edition Cocoa Intense

En limited edition Toffifee med extra mörk choklad. Då blir det såhär.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.