Tony’s Chocolonely Ben & Jerry’s White Strawberry Cheesecake

Tony’s Chocolonely Ben & Jerry’s White Strawberry Cheesecake

Tony’s Chocolonely Ben & Jerry’s White Strawberry Cheesecake är resultatet av ett samarbete mellan Tony’s Chocolonely och Ben & Jerry’s. Något som tidigare resulterat i glassen Ben & Jerry’s Chocolatey Love-a-fair. Det finns en till chokladkaka med mörk choklad och brownie, men vi börjar med denna sötchock.

Den rejäla och prickigt rosa chokladkakan doftar nästan ingenting men smakar desto mer. Både utseende och smak efterliknar glassen på ett fantastiskt sätt.

Det mest genomgående är sötman som bränns ända ned i strupen under lång tid. Underbart men mättande. Grunden är byggd av vit choklad av hög kvalitet med inslag av vanilj.

Jordgubbssmaken påminner om svag sylt men ibland stöter man på frystorkade jordgubbsbitar som lätt fastnar i tänderna. Desto fler är bitarna av kakbotten, som bjuder på krispighet och en smörig och fin smak av Digestive.

Cheesecakekänslan och smaken av bakad färskost imponerar. Det är exakt lika gott som förlagan, även om chokladkakan toppar glassen vad gäller sötma.

Vad kosar Tony’s Chocolonely Ben & Jerry’s White Strawberry Cheesecake och var köper jag den?

Pris ca 40 kr.
Inköpsställe: Pressbyrån och 7-Eleven. Övriga butiker från v7. Exempelvis Coopers Candy.
Rekommendation: Årets hittills mest självklara köp.

Betyg 5 av 5 sockerbitar.

Tony’s Chocolonely x Ben & Jerry’s White Strawberry Cheesecake

Tony’s Chocolonely i samarbete med Ben & Jerry’s blir denna White Strawberry Cheesecake.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.