Triumf Glass Tutti Frutti

Triumf Glass Tutti Frutti

Fazer Tutti Frutti kommer på alla fronter och en av de senaste skapelserna är Triumf Glass Tutti Frutti på bägare som också finns som pinnglass. Burken väger inte särskilt mycket vilket alltid är oroväckande.

Vad som möter blicken under locket är dock en färgglad glass med en vacker virvel. Doften är härlig och påminner om fruktgodis och gräddglass. Och då är detta ändå en laktosfri glass.

Konsistensen är underbart seg och lättskopad. Dessutom visar det sig att glassbasen är utblandad med sorbet vilket är ljuvligt. Glassbasen känns ändå gräddig och tillsammans med den iskalla och friska sorbeten bildas en fin kombination.

Smaken är mycket fruktig och känslan av godis är påtaglig. Glassbasen påstås smaka päron men av det märks inte mycket. Istället är det andra fruktiga smaker som tar över. Sötman samspelar fint med syrligheten.

Glassen lyckas verkligen med godiskänslan och förvaltar Tutti Frutti-arvet med bravur.

Vad kostar Triumf Glass Tutti Frutti och var köper jag den?

Pris ca 40 kr.
Inköpsställe: Nya Pulsen, Flemingsberg. Håll utkik på MatHem.
Rekommendation: Gillar du Fazer Tutti Frutti och att blanda gräddglass med sorbet är du i himmelen.

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Fazer tutti frutti

Färgglad glass!

 

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.