Twix Creamy Peanut Butter

Twix Creamy Peanut Butter

Enligt Wikipedia skiljer sig Twix Creamy Peanut Butter mot tidigare recenserade Twix PB genom att kakan är ljus och inte chokladsmakande. Vi ska se vad det ger för skillnad, receptet skall ju dessutom vara helt nytt.

Tyvärr är Twix Creamy Peanut Butter inte mycket bättre även om den doftar rejält av jordnötssmör, och troligtvis lockar också dig som inte är fanatisk anhängare av jordnötssmör.

Kakbotten är torr och ganska smaklös. Visst finns toner av vanilj och salt där inne någonstans, men inte mycket mer. Jordnötssmöret är lika fadd i smaken, även om konsistensen är krämig och len. Tyvärr saknas den där sköna sältan och bottendraget i nötsmaken. Hur är det ens möjligt? Kanske har det nya receptet infört för många konstiga ingredienser som slätar ut smakbilden.

Det tunna chokladöverdraget smälter lätt och gör att du ser ut som en bilmekaniker om fingrarna. Twix Creamy Peanut Butter klarar sig med nöd och näppe som godkänd jordnötssmörsprodukt. Fin och lockande förpackning dock!

Vad kostar Twix Creamy Peanut Butter och var köper jag den?

Pris ca 30 kr.
Inköpsställe: usagodis.se
Rekommendation: Har du tvångstankar, likt Sockerbiten, att prova allt nytt med jordnötssmör är det inget att tveka på. Annars hoppa över.

Betyg 3 av 5 sockerbitar.

Godis skuren på mitten

Såhär ser Twix Creamy Peanut Butter ut när man lägger an en kniv och skär den itu.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.