Coca-Cola Plus Coffee

Coca Cola Plus Coffee

Coca-Cola Plus Coffee är troligtvis på väg till Sverige men frågan är vad den kommer att heta. I Japan hette den Coca-Cola Coffee Plus och ibland omnämns den som bara Coca-Cola Coffee. Oavsett så ska den smakas, här i en importerad burk.

Till att börja med kan vi beklaga att sötningsmedlet sukralos blandats med majssirap i läsken, men vi får ge den en chans ändå.

Oj, vad det doftar kaffe ur burken! Nästan som att kliva in på Starbucks, med den där söta kaffearomen. Men med övervägande doft av finmalt kaffe och lite Lakrisal. Det är en angenäm doft även för någon (läs Sockerbiten) som inte dricker kaffe.

Vid första klunken märks sötningsmedlet direkt, sötman blir liksom platt och fadd. Riktigt synd för detta är annars en spännande och god läsk. Speciellt skummet från kolsyran som är fluffigt och lent, som hos en bra root beer.

Man får nästan för sig att smaken påminner om root beer också, men det är nog tungan som spelar hjärnan ett spratt. Kaffet håller sig mest till doften, för i smaken är det inte mycket kaffe att tala om. Istället är det bra avvägt där en len kolasmak möter svart kaffe.

En mjuk känsla skapas i munnen tack vare det finbubbliga skummet, vilket är imponerande. Eftersmaken har en tråkig ton av metall som stannar länge i munnen. Vi får se när de extra 30 procenten koffein kickar in, kanske blir det en sen natt.

Sammanfattningsvis kan man säga att i Coca-Cola Plus Coffee möter sirapssötma sötningsmedel och kvalitetscola möter Starbuckskaffe (Sockerbiten har inte provat, men det är känslan).

Vad kostar Coca-Cola Plus Coffee och var köper jag den?

Pris ca 20 kr.
Inköpsställe: Ovrhypd.se. Coopers Candy och Partykungen.
Rekommendation: Lågt betyg p g a sötningsmedel. Värd att prova tack vare skummet.

Betyg 2 av 5 sockerbitar.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.