Fanta Mango

Fanta Mango

Fanta Mango – Special Edition

Fanta Mango har funnits på butikshyllorna ett tag men det är först nu smaken lanseras på bred front. Det är alltid kul med nyheter i läskkylen! Denna sommarläsk är gulorange och verkar ännu bara finnas i plastflaska. Aromen är tung av koncentrerad mangosaft med rikliga inslag av söt juicedoft. Tyvärr finns en underlig bismak av metall som ibland förekommer i vissa fruktläsker, även om de bara är sötade med riktigt socker.

Fanta Mango smakar delvis c-vitaminbrus och delvis övermogen mango. Läsken är lättdrucken med en skön kolsyrenivå och god vaniljsötma samt fruktsockertoner. Ibland känns det dock som man tuggar på en ananasskiva doppad i blek gräddglass när klunkarna med Fanta Mango träffar tungan.

Fanta Mango är tyvärr ganska intetsägande och inte särskilt nyskapande inom kategorin fruktläsk. Jarritos Mango står kvar på tronen när det gäller mangoläsk.

Vad kostar Fanta Mango och var köper jag den?

Pris ca 20 kr.
Inköpsställe: MatHem.se
Rekommendation: Törstar du efter nyheter? Prova! Annars finns godare alternativ.

Betyg 3 av 5 sockerbitar.

 

Psst… Missa inte att följa Sockerbiten på Instagram @sockertweeten.

 

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.