Maine Root Mexicane Cola

Maine Root Mexicane Cola

Maine Root Mexicane Cola är ett fyndigt namn och en god läsk på samma gång. Sockerbiten har tidigare druckit Jarritos Mexican Cola och mexikansk Coca-Cola och båda gångerna jublat av lycka. Maine Root Mexicane Cola kommer nästan lika långt. Pappersetiketten och Fairtrademärkningen borgar förhoppningsvis för hög kvalitet. Dessutom används sockerrörsjuice, något som är nytt på innehållsförteckningen för Sockerbiten. I alla fall att skivas ut så noggrant.

Maine Root Mexicane Cola har en frisk koladoft med rejäla inslag av druva och bär samtidigt som aromen är kryddig, söt och rund. Läsken  är mjukt kolsyrad och har en mörkbrunröd colafärg. Smaken är till en början ganska svag men Maine Root Mexicane Cola växer på en och trillar ned i magsäcken som en smörig kola. Även smaken är rund och mjuk och kryddiga toner blandas med inslag av både bär och bränd knäck.

Sötman är alldeles förträfflig, såsom vi är vana vid att sockerrör levererar. Dessutom beter sig sötman som en snöboll på tungan då den bara blir större och rundare desto närmre strupen den kommer. Tillslut påminner det nästan om sirap. Tyvärr når inte Maine Root Mexicane Cola upp i Jarritos Mexican Colas nivåer men läsken är likväl en riktigt god fincola. Ett fyndigt namn blir också alltid ett plus i Socketbitens bok.

Vad kostar Maine Root Mexicane Cola och var köper jag den?

Pris ca 29 kr.
Inköpsställe: ICA NK Saluhall.
Rekommendation: Inget att tveka på, prova.

Betyg 4 av 5 sockerbitar. 

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.