Pepsi Max Electric

Pepsi Max Electric

Pepsi Max Electric har smugits ut på Pressbyrån och 7-Eleven efter att först ha släppts i Norge och Storbritannien och hajpen verkar tillta sakta men säkert. Det är en knallblå och sockerfri cola som sägs ha smaker av citrus.

Ni som läst här ett tag kanske kommer ihåg Pepsi Blue som fanns i lite olika länder för några år sedan  och skulle smaka bär. Pepsi Max Electric är ännu djupare och mörkare blå och har helt annan smak och doft.

Läsken ser ut som spolarvätska, på gränsen till obehagligt, och doftar mycket likt Trocadero eller Champis med inslag av äpplejuice och citrus. En oväntad liknelse minst sagt, när det handlar om en cola.

Smaken då? Det känns som blixten slagit ned i flaskan och lämnat smakspår av sot och rök som en udda bismak. Kanske är det sötningsmedlet som spelar en ett spratt.

När röken lagt sig finns en smak som även den påminner om Trocadero, men med en eftersmak av sockrigt Hubba Bubba-tuggummi. Det smakar inte särskilt mycket cola, istället blir det fokus på äpple och citron även om det är svagt. Det finns även en aura av rengöringsmedel som osar i munnen.

Det är dock ganska svårt att ta in smaken i sin helhet men tilltaget med denna roliga variant på Pepsi ska hejas på, definitivt.

Vad kostar Pepsi Max Electric och var köper jag den?

Pris ca 29 kr.
Inköpsställe: Pressbyrån och 7-Eleven. Oklart om den kommer till andra butiker.
Rekommendation: Värt att uppleva hajpen såklart.

Betyg 2 av 5 sockerbitar.

Sockerfritt betyg från tredje part

Snabb utvärdering från någon som älskar Coca-Cola Zero:

Helt okej, den här häller jag inte ut. Dricker upp hela flaskan utan problem. Betyg 3 av 5.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.