Tumba Special

Tumba Special

Tumba Special tappas av Mora Bryggeri och ryms i deras ikoniska ölflaska med en fantastisk etikett som osar av nostalgi. Trots dess lågupplösta pixlighet höjer den betyget på hela läsken. Det är för pärlor som Tumba Special som Sockerbiten orkar fortsätta.

Vidare till huvudsaken, innehållet. Läsken är ljust gyllene i färgen och doftar sött äpple och bränd citrus, mycket likt Champis. Smakmässigt är Tumba Special också likt Champis, men mer som en blandning mellan Trocadero och Pommac. Tumba Special är fruktig och fräsch men ändå intetsägande.

Smaken är ganska svag, nästan på gränsen till smaksatt bubbelvatten. Frukterna som står ut i smaken är äpple, päron och citron. Likt en mousserande dryck med mer sötma. Även om sötman också är i svagaste laget. Sötman är iallafall rund och fin och avslutas med ett sting av syrlighet. Jag hade gärna känt mer tryck i smaken, men etiketten räddar Tumba Special, trots det galna priset.

Vad kostar Tumba Special och var köper jag den?

Pris 35 kr.
Inköpsställe: Hågelbyparken, Botkyrka.
Rekommendation: Kul som prydnad om du kopplingar söder om söder.

Betyg 3 av 5 sockerbitar.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.