Trocadero Geléhallon Zero Sugar

Trocadero Geléhallon Zero Sugar

Spendrups är on fire med sitt varumärke Trocadero – det finns Trocamust, det finns merch med ordvitsar på Shopadero och det finns helt nya Trocadero Geléhallon Zero Sugar. Tyvärr bara som sockerfri och ni som följer Sockerbiten vet vad för betyg det troligen blir då. Men oroa er inte. Lite längre ned finner ni fler omdömen från experter.

Läsken doftar tydligt av geléhallon ur flaskan, men det finns också ett udda inslag i näsan som påminner om norsk Julebrus. Som sött äpple och godis.

Smaken då? Den lätt syrliga basen av äpple och apelsin kompletteras av en tydlig smak av geléhallon. Tillsammans med sötningsmedel blir det en kvalmig smak som lägger sig på smaklökarna. Även om den konstgjorda smaken av godis döljer sötningsmedlet förvånansvärt bra emellanåt även om eftersmaken är full av jord och metall. Smakmässigt finns parallellerna till Julebrus också.

Konceptet har en lekfullhet i både smak och doft som måste erkännas. Det hela känns som Trocaderos yngre syskon som är i trotsåldern. Nu ser vi fram mot nästa smaksättning, som vi även kan hoppas kommer full med socker.

Vad kostar Trocadero Geléhallon Zero Sugar och var köper jag den?

Pris ca 12 kr.
Inköpsställe: Coopers Candy och Klippkungen, samt i alla fysiska butiker i stort sett. Håll utkik efter en Coopers Candy rabattkod och Klippkungen rabattkod.
Rekommendation: Alla bör nog prova.

Betyg 2 av 5 sockerbitar.

Pssst! Sockerfritt betyg från tredje part

Läskälskaren Marc Strömberg säger:

Jag har fortfarande inte kommit över en sockerfri svensk läsk som verkligen landar hos mig. Varken Cuba Cola, Vasa Bryggeri eller Hammar gör sockerfria varianter som kan mäta sig med deras överlägsna sockerversion. Jag kan nämna flertalet amerikanska läsker vars Zero-versioner i vissa fall överträffar originalen, men svenska drickor är inte där. Lägg till denna nya från Trocadero. Jag känner ingen botten i smaken, inget som lägger sig smakmässigt. Trocadero är redan från början en komplicerad 3-smakskombo (äpple, apelsin, koffein). Att addera en fjärde komponent gör det väldigt svårbalanserat. Kanske hade det fungerat bättre med socker där smaken kan bli lite tjockare, men den här blir tyvärr bara förvirrande och tunn för mig. Jag hoppas att Trocadero går åt det syrligare hållet vid nästa variant, där smaken blir vassare och stickig. Det kommer gynnas i en Zero-variant. Betyg 1,5 av 5.

Trocadero-fantasten Allthenomnoms på Instagram:

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.