Ballerina Peanut Flavour

Ballerina Peanut Flavour

Ballerina Peanut Flavour smög sig ut i butikerna nyligen och vid första anblick kan man tro att det handlar om jordnötssmör, men så kul ska vi inte få ha det tyvärr.

I själva verket handlar det om smaksatt hasselnötsfyllning. Men mest luktar den underligt och kraftigt. Den doftar lite som fyllningen i Nogger, men på ett kemiskt sätt. Nötig, söt och konstgjord arom helt enkelt.

Kexet i botten är ljust, som locket, och smakar ganska likt Brago om än ganska svagt. Torrt som överbakad mördeg.

Fyllningen är det mest intressanta, men förvänta er inte jordnötssmör. Inte ens i närheten. Istället smakar det smörig hasselnöt med minimala inslag av skämd jordnöt. Hade det inte stått på förpackningen hade det varit svårt att placera smaken. Det är ändå en väntad besvikelse. Som lämnar långvariga rapar av jordnöt.

Även om detta är en misslyckad smak får det tankarna att flyta iväg, tänk om nästa iteration är Ballerina Peanutbutter & Jelly med äkta jordnötssmör och sylt. Det vore nåt det!

Vad kostar Ballerina Peanut Flavour och var köper jag dem?

Pris ca 20 kr.
Inköpsställe: City Gross. Tack @allthenomnoms! Håll utkik hos Coopers Candy.
Rekommendation: Det är lika bra att hoppa över den här smaken. Sorgligt att säga det.

Betyg 1,5 av 5 sockerbitar.

Ballerina jordnötssmör

Förutom det ljus kexet undertill ser det som som en vanlig Ballerina.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.