Ballerina Salted Caramel

Ballerina Salted Caramel

Göteborgs Kex fortsätter med skojiga smaksättningar på sina kex och snart kommer nya Ballerina Salted Caramel ut i butik. Vi får hoppas att denna trendkänsliga smak är bättre än Ballerina Peanut Flavor.

Kakorna doftar faktiskt kola, som billig kolaglass från någon kulglassbar. Lite bränd ton. Det går att ana vita prickar av salt i fyllningen som nästan ser ut som mögel. Men det är det värt, för i eftersmaken kommer faktiskt tydliga saltstänk emellanåt.

De ljusa och mörka kexen är spröda som vanligt och bjuder på sin kända och lätta smak av kakao och mördeg. Här är det vad som finns mellan kexen som är nyheten.

Fyllningen är smörig och krämig. Smaken är som en blandning av hasselnöt och kola. Saltnivån är oväntat bra och förhöjer sötman på ett bra sätt. Även om kolasmaken inte är den bästa så gör saltet verkligen sitt.

Tyvärr tar kexen ut smaken av fyllningen en del men den här smaken är mycket bättre än försöket till jordnötssmör som vi bjöds på förra gången.

Vad kostar Ballerina Salted Caramel och var köper jag dem?

Pris ca 15 kr.
Inköpsställe: Klippkungen. I butik vecka 37.
Rekommendation: Välj denna framför Peanut Flavor.

Betyg 3,5 av 5 sockerbitar.

Ballerina med salt karamell

Ballerina med salt karamell ser ut som vilken Ballerinakaka som helst. Med undantag för några vita prickar i fyllningen.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.