Fazer Dumle Gräddglass

Fazer Dumle Gräddglass

Fazer Dumle Gräddglass har funnits ute ett tag men det är lika bra att testa. Dumle som godis är ju bland det bästa som finns. Tyvärr lever inte glassen upp till förväntningarna.

Glassbasen är enormt luftig och helt kritvit. Det känns inte helt naturligt, dessutom blir den aldrig hård så det är lätt att skopa upp direkt från frysen.

Det smakar vanlig vanilj och är oerhört gräddigt. Emellanåt stöter man på chokladkross av mjölkchoklad som smälter snabbt på tungan. Chokladen på Dumle är ju fantastisk, så det hade varit trevligt med större bitar och mer smak.

Kolasåsen är ljuvlig, den lilla sås som finns att tillgå det vill säga. För virveln är alldeles för snålt tilltagen, och de gånger man stöter på ett större sjok blir man lycklig. Tyvärr är det mycket sällan. Kolasmaken är i alla fall smörig och söt, precis som i Dumle.

Allt som allt är tyvärr denna glassvariant av godiset en besvikelse, på samma sätt som pinnglassen var. Den hamnar på samma nivå som Dumle Gingerbread Gräddglass.

Vad kostar Fazer Dumle Gräddglass och var köper jag den?

Pris ca 40 kr.
Inköpsställe: ICA Maxi Flemingsberg. Håll utkik på MatHem.se.
Rekommendation: Nej, tyvärr inte i längden i alla fall.

Betyg 3 av 5 sockerbitar.

Dumleglass

Man ser nästan hur luftig glassen är. Snålt med kolasås tyvärr.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.