Fazer Tyrkisk Peber

Fazer Tyrkisk Peber

Fazer Tyrkisk Peber följer på den hyfsat nya trenden att blanda känt lakritsgodis i en chokladkaka. Med Fazers fantastiska mjölkchokladbas funkar det dock avsevärt bättre än för andra.

Chokladkakan doftar rejält av saltlakrits och blandningen med söt choklad blir oerhört angenäm för näsan. Äntligen verkar det också som att tillverkare inte snålar med vad de blandar ned i sina chokladkakor. Det är inget undantag med Fazer Tyrkisk Peber för här finns gott om fint krossad Tyrkisk Peber.

Bitarna knastrar mellan tänderna och konsistensblandningen med fet choklad och hårt krisp blir fin. Salmiaksmaken är tydlig och saltet tar ganska mycket plats. Även för någon som inte föredrar lakrits i sin choklad blir Fazer Tyrkisk Peber helt okej.

Eftersmaken bjuder på rökig lakrits. Bitarna av hård lakritskaramell fastnar gärna i tänderna och ger smak länge och väl. För Sockerbiten blir det lite mycket lakrits efter några tuggor, men älskar du lakrits och choklad är nog Fazer Tyrkisk Peber en succé.

Vad kostar Fazer Tyrkisk Peber och var köper jag den?

Pris ca 20 kr.
Inköpsställe: Hemköp Farsta. Inom kort MatHem.se eller Coopers Candy.
Rekommendation: Javisst, smaka.

Betyg 3,5 av 5 sockerbitar.

Chokladkaka

Bitarna av Tyrkisk Peber syns tydligt.

 

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.