Galvanina Bio Cola

Galvanina Bio Cola

Galvanina Bio Cola är nog den mest kostsamma cola som Sockerbiten testat hittills. Om priset står i paritet med kvaliteten återstår att se. Galvanina Bio Cola ryms i alla fall i en fantastisk flaska som är prydd med vackra motiv i glaset, vilket ger en skön känsla i handen och ett intryck av kvalitet.

Denna ekologiska fincola från Italien har en skumkrona som lägger sig snabbt och en klassisk rödbrun colafärg. Aromen är fräsch av lime och citrus med fokus på colaisglass. Galvanina Bio Cola har en fyllig och kryddig smak av kola och nöt, om än lite svag i kanterna. Måhända att man stöter på lite lakrits i vissa klunkar. Den där välkryddade och ekologiska känslan infinner sig minsann ganska omedelbart. Tonerna av isglass kommer i andra hand bakom alla kryddor.

Galvanina Bio Cola är vuxen och dyr och har en bismak av selleri. Dessutom ger läsken upphov till rapar som smakar björksav, ungefär. När du druckit upp blir sedan flaskan en vacker prydnad.

Vad kostar Galvanina Bio Cola och var köper jag den?

Pris 45 kr.
Inköpsställe: DolceVia, Göteborg.
Rekommendation: Svår att försvara till det priset, men ändå en upplevelse.

Betyg 3,5 av 5 sockerbitar.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.