Häagen-Dazs Chocolate Salted Caramel

Häagen-Dazs Chocolate Salted Caramel

En salt nyhet – Häagen-Dazs Chocolate Salted Caramel

Äntligen kommer en variant på den moderna klassikern salt karamell, nämligen Häagen-Dazs Chocolate Salted Caramel. Häagen-Dazs släpper lagom till våren tre nyheter, varav Chocolate Salted Caramel är en. Självklart kommer alla testas noga av Sockerbiten. Förväntningarna är höga på allt som benämns som salt karamell, och Häagen-Dazs Chocolate Salted Caramel är inget undantag. Som tur är infriar glassen alla förväntningar med råge.

Glassbasen har en kraftig stomme av kakaostinn choklad som är riktigt god. Samtidigt skiner stänk av salt och kola konstant igenom, underbart. Varje tugga är som att äta av saltad kladdkakedeg direkt från bunken. Det enda negativa är att kolasåsen syns dåligt i glassen så det är svårt att veta var man ska sätta skeden. Lyckligtvis är såsen utspridd ordentligt så allt som oftast når kolasåsen tungan ändå. Och när vi ändå är inne på fyllningen så finns det även sega och knäckiga bitar av kola nedblandat i glassen.

Sötman i Häagen-Dazs Chocolate Salted Caramel är fantastisk tack vare katalysatorn salt som gör upplevelsen intensiv. Häagen-Dazs Chocolate Salted Caramel är välblandad. Varje tugga innehåller beska, sötma och sälta, vilket gör att det är svårt att sluta skopa in den ljuvliga blandningen i hålet i ansiktet, munnen. Blandningen av vuxen beska från chokladen och spännande och barnslig salt sötma från kolasås och knäckbitar blir en gastronomisk upplevelse. Dessutom smälter glassen fort och blir snabbt rinnande, men ändå iskall och härlig mot gommen. I Häagen-Dazs Chocolate Salted Caramel dansar alla smaker slow fox över tungan rakt ned i magsäcken.

Vad kostar Häagen-Dazs Chocolate Salted Caramel och var köper jag den?

Pris ca 49 kr.
Inköpsställe: MatHem.se
Rekommendation: Kladdkakebrowniedeg på burk blir väl aldrig fel. Köp!

Betyg 4,5 av 5 sockerbitar.

Skopad Häagen-Dazs Chocolate Salted Caramel

Så ser det ut när du skopar upp lite Häagen-Dazs Chocolate Salted Caramel. Eller mycket.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.