Häagen-Dazs Salted Caramel

Häagen-Dazs Salted Caramel

Direkt vid avlägsnande av plastlocket på Häagen-Dazs Salted Caramel uppenbarar sig en lockande yta med kolasås, knäckbitar och beigebrunfärgad glass med en förnimmelse av vaniljdoft. Utan hämningar hugger vi in på kolasåsen och vad som händer med smaklökarna är underbart. Den fantastiska sötman, som både är sockrig och bränd, byggs upp ännu mer med hjälp av en minimal sälta.

Vid sidan av kolasåsen finns goda och mycket krispiga bitar av hård knäck. Dock mycket små bitar, perfekt avvägda i storlek och smak. Glassbasen är också söt och god, samt lite gräddigare än vad Häagen-Dazs normalt brukar leverera. Det bästa med glassen är de väl tilltagna öarna av smörig och saltstänkt kola samt det faktum att det är lätt att skopa i sig stora mängder på en gång.

Eftersmaken innehåller en lite järnig ton. Vad man först kunde tro skulle vara en direkt konkurrent till Mormor Magdas Salta Karamell visar sig vara något helt annat, då Häagen-Dazs Salted Caramel bygger på det nedblandade innehållet. Båda är likväl fantastiskt goda.

Vad kostar Häagen-Dazs Salted Caramel och var köper jag den?

Pris ca 43 kr.
Inköpsställe; Willys Älvsjö.

Betyg 5 av 5 sockerbitar.

Insidan på glassen

Häagen-Dazs Salted Caramel har en galet inbjudande topp!

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.