Marabou Choco Jelly

Marabou Choco Jelly

För ett Popping Candy Experience, prova Marabou Choco Jelly

Marabou håller inte igen på nyheterna, senaste kreationen de sprutar ur sig är Marabou Choco Jelly som innehåller både det ena och det andra. Vilket innebär vingummi, dragéer och smattrande karameller. Idag kl 17 släpptes den exklusivt på Hemmakväll och här kommer recensionen.

Marabou Choco Jelly doftar inget annat än söt mjölkchoklad. Formatet på chokladkakan är dessutom oerhört otympligt med osymmetriska och svårbrutna stora bitar. Hela förpackningen med Marabou Choco Jelly är alldeles för stor och dyr tyvärr. Vad som är en positiv överraskning är vingummit, som bidrar med en störtskön seghet och tuggmotstånd. Dessutom står vingummit för den enda smaken utöver chokladen. När vingummit smälter på tungan släpps fruktiga gelégodissmaker loss.

Förutom vingummi innehåller Marabou Choco Jelly också dragéer som helt enkelt är miniatyrer av Smarties. Krispiga på utsidan men totalt smaklösa. Den tredje ingrediensen är det smattrande godiset som poppar friskt i munnen. Till vissas förtret och andras lycka. Dock är mängden poppande godis ganska liten, så alla parter blir nog besvikna. Även om det smattrar länge i munnen och ända upp i hjärnbarken.

Mjölkchokladen i Marabou Choco Jelly är som alltid extremt söt och lagom god. De godaste tuggorna blir när man får loss en bit med endast vingummi. Då känns Marabou Choco Jelly nyskapande och frisk med en svårplacerad fruktsmak i svaljet.

Lite kuriosa; Marabou Choco Jelly stöps troligtvis i exakt samma form som Cadbury Dairy Milk Marvellous Creations Jelly Popping Candy Shells.

Vad kostar Marabou Choco Jelly och var köper jag den?

Pris 35 kr.
Inköpsställe: Hemmakväll Huddinge. Från v20 på MatHem.se.
Rekommendation: Gillar du vingummi och poppande godis, slå till.

Betyg 3 av 5 sockerbitar.

Så ser Marabou Choco Jelly ut

Några flisor och bitar av Marabou Choco Jelly. Här syns dragéer mest.

 

P.S. Glöm för allt i världen inte att följa Sockerbiten på Instagram (@sockertweeten) för att tjuvkika vad som kommer på bloggen och se vad som recenseras.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.