Marabou Daim Saltlakrits

Marabou Daim Saltlakrits

Marabou 100 år – firar med Marabou Daim Saltlakrits

Marabou fyller 100 år och börjar jubileumsåret med en ny smak, som inte alls känns ny eller vågad – Marabou Daim Saltlakrits. Chokladkakan doftar lätt av lakrits och salt, men mest av söt choklad. På utsidan syns endast små svarta smulor som avslöjar vad som döljer sig inuti Marabou Daim Saltlakrits.

Då både daimbitarna och lakritsbitarna är hårda blir det svårt att utröna vilket som är vad när det knakar rejält mellan tandkronorna. Dessutom tar smakerna ut varandra lite grann. Eftersom Sockerbiten inte är någon stor fantast av lakrits är det med glada miner man kan konstatera att smaken av lakrits inte alls tar över. Istället är Marabou Daim Saltlakrits mest salt och söt även om vissa bitar ibland träffar tungspetsen och sprakar till och svider av stark lakrits.

Mängden lakrits är helt klart bra avvägd och saltet kompletterar daimkolan fint. Men i slutändan är det ändå just saltlakritsen som skiner igenom. Chokladen är som vanligt enormt söt och det mesta av det knäckiga innehållet fastnar i tänderna tills man borstat dem fem gånger om. Lakritsen ihop med all sötma gör att man får lite medicinkänsla av Marabou Daim Saltlakrits, men kakan är ändå oväntat reko.

Vad kostar Marabou Daim Saltlakrits och var köper jag den?

Pris ca 29 kr.
Inköpsställe: Hemmakväll Huddinge.
Rekommendation: Gillar du lakrits så är det inte mycket att vänta på.

Betyg 3,5 av 5 sockerbitar.

Chokladkaka uppskuren

Febrilt letar vi efter spår av Daim och lakrits i Marabou Daim Saltlakrits, kan du se dem?

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.