Marabou Darkmilk Salted Caramel

Marabou Darkmilk Salted Caramel

Marabou Darkmilk Salted Caramel är en av tre smaker i den nya Darkmilk-serien som Sockerbiten skrev mer om här. De andra smakerna är Roasted Almonds och Original. Självklart verkar Salted Caramel mest intressant.

Chokladkakan är oväntat tunn och liten, den doftar lite beskt av mörk choklad vilket också återkommer i smaken.

Chokladbasen är oerhört smörig och den smälter fort på tungan till smaken av kakao. Inuti finns hårda bitar av karamell som smakar gott av smörkola.

De krispiga kolabitarna fastnar gärna i tänderna och emellanåt stannar en rejäl saltsmak kvar och förhöjer sötman och smaken även långt in på nästa tugga.

Darkmilk har ett matt omslagspapper med en ganska lockande design och hela skapelsen känns som ett försök att skapa en lyxigare mjölkchokladkaka som även ska fungera i finare rum. Det fungerar väl sådär.

Tyvärr har chokladen svårt att sammanfogas med de salta karamellbitarna, vilket leder till två separata smakupplevelser. Betyget hade blivit högre om detta samspel fungerat bättre. Det hade nog räckt med att göra kolabitarna mjukare.

Vad kostar Marabou Darkmilk Salted Caramel och var köper jag den?

Pris ca 20 kr.
Inköpsställe: Coopers Candy, Klippkungen eller hos Hemmakväll. Använd en Klippkungen rabattkod.
Rekommendation: Gillar du mörk choklad och att få kola i tänderna, slå till.

Betyg 3 av 5 sockerbitar.

Mörk choklad med salt karamell

Den salta karamellen syns i den tunna, mörka chokladkakan.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.