Marabou Kex

Marabou Kex

Med nougatsmak – Marabou Kex

Marabou Kex är Marabous sätt att ge lite konkurrens åt Cloettas Kexchoklad. Den har funnits tidigare i olika versioner, bland annat som vit choklad. Vi får se om även den gör comeback.

Chokladbiten är oväntat stor och tjock men väger knappt någonting. Doften av choklad och nougatkräm ligger tät när förpackningen öppnas.

Största delen av Marabou Kex består av just kex som är ganska torrt och lätt rasar isär i mikroskopiska bitar. Vilket är fiffigt när det blandas med lagren av nougatfyllning som finns i Marabou Kex. Tillsammans bildas en degliknande karaktär.

Även om kexet är ganska smaklöst så smakar nougaten som Nutella och det tunna skiktet av mjölkchoklad är kletigt och sött.

Sötman och smaken är god och Marabou Kex kan väl enklast beskrivas som ett rån på steroider. Ni vet sånt där rån man hade till fikat på 90-talet.

Marabou Kex är godkänd, nötigare än vanlig Kexchoklad, om än lite anonym.

Vad kostar Marabou Kex och var köper jag den?

Pris ca 15 kr.
Inköpsställe: Gåva, tack Marabou. I de flesta butiker från vecka 7. Prova MatHem.se. Finns hos Matsmart. Kika också efter en Matsmart rabattkod.
Rekommendation: Gör ett blindtest mot Cloettas Kexchoklad.

Betyg 3,5 av 5 sockerbitar.

Kexchoklad

Beklagar den dåliga bilden, men ni kanske får en känsla? 🙂

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.