Marabou Lakrits, Hallon & Caramel

Marabou Lakrits, Hallon & Caramel

Marabou Lakrits, Hallon & Caramel Frederikke’s Edition är den tredje och sista smaken i Marabous tävling där kunder fick skapa sina egna smaker. De tidigare var Marabou Brownie Kokos & Kaffe och Marabou Popcorn och helt ärligt har ju ingen varit särskilt nyskapande eller jätterolig. Marabous egen beskrivning av den nya smaken som har ett swenglish namn låter såhär:

Marabou Lakrits, Hallon och Caramel är en av tre smaker som våra konsumenter har hjälpt oss att ta fram. Det är en enastående kombination av vår älskade Marabou mjölkchoklad, fylld med bitar av kanderade hallonbitar, saltlakrits och en hint av karamellsmak. En efterlängtad kombination som många lakritsälskare har efterfrågat!

På ytan är det svårt att avslöja någon skumt med chokladkakan, men det går att ana små ljusa fläckar i chokladen. Tar du däremot ett djupt andetag får du reda på att här kommer man bjudas på lakrits och lite hallon.

Varje tugga innehåller ett rejält krisp som ekar i skallen när tänderna möter det. Smaken som släpps ut är från tydlig saltlakrits, vilket mot förmodan är ganska trevligt då saltet passar bra. Men bäst hade det varit med bara saltet.

Hallonen och karamellen är svåra att hitta men det kan vara en lätt bränd kolaton som håller lakritsen i shack så den inte tar över allt. Hallonen däremot verkar inte alls vilja vara med i leken. Ytterst få tuggor innehåller spår av bäret, vilket är synd.

När den söta och feta mjölkchokladen smält bort är det bara en ganska vass saltlakritssmak som återstår. Ni som läser bloggen ofta vet att Sockerbiten inte gillar att blanda lakrits med något annat (vare sig det är godis eller glass), så det är svårt att sätta ett högt betyg här. Men om ni gillar saltlakrits i choklad kan det verkligen vara något för er. Förvänta er inte några mängder av hallon bara.

Vad kostar Marabou Lakrits, Hallon & Caramel och var köper jag den?

Pris ca 25 kr.
Inköpsställe: Godis247.se. Finns redan hos Klippkungen också! Vecka 36 hos Coopers Candy, Partykungen och andra butiker.
Rekommendation: Älskar du saltlakrits med söta inslag bör du slå till. 

Betyg 3 av 5 sockerbitar.

Marabou Lakrits, Hallon och Caramel

Så ser chokladkakan ut när man bryter isär den.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.