Marabou Pistachio

Marabou Pistachio

Marabou Pistachio har som seden bör släppts först i Finland för att om några veckor komma till Sverige. Förutom pistage innehåller chokladkakan även havssalt och karamell.

Chokladkakan doftar lite karamell och nästan lite söt hasselnöt. Den är fullproppad med massor av små bitar av karamelliserade pistagenötter och lite extra karamell och havssalt. Det knastrar i tänderna när man tar sig en tugga.

Mjölkchokladen är så fet och söt som vi har vant oss vid från Marabou. Det är svårt att hitta någon smak av pistage, istället är det hårdkokt kola och salt som står i rampljuset här. På sin höjd får man lite av den där så speciellt mjukhårda konsistensen från nötterna.

Sötman är brännande och tänderna blir oundvikligen fulla av karamell efter en stund. I eftersmaken stannar den härliga känslan av havssalt kvar och i tankarna stannar frågan om hur pistage egentligen smakar kvar.

Vad kostar Marabou Pistachio och var köper jag den?

Pris ca 25 kr.
Inköpsställe: Godis247.se eller Kioskpiraten. Övriga butiker i Sverige vecka 7. Exempelvis hos Gekås Ullared eller Coopers Candy. Finns redan hos Klippkungen!
Rekommendation: Ha inte för höga förhoppningar på pistagenötterna.

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Marabou Pistage

Man kan ana både karamell och pistage i chokladen.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.