Mer Lemonad

Mer Lemonad

Mer Lemonad är senaste nyhet att födas i älska MER-fabriken. Tyvärr skall det visa sig att sötningen förpestats med Stevia. Något som leder till att Mer Lemonad inte går att dricka i stora klunkar utan att ge brännsår på smaklökarna. Men med små sippar av den ljusgula drycken går det bättre. På så sätt neutraliserar beskan och syran från citronen det mesta av Stevian.

Mer Lemonad doftar som en blandning av toalettrengöring och färsk lemonad. Smaken är frisk och syrlig och sötman hade varit perfekt om det inte vore för sötningsmedlet som drygar ut sockret. En tydlig citronsmak blandas med apelsinskal och eftersmaken sitter i länge, väldigt länge.

Varför envisas vissa tillverkare att blanda socker och sötningsmedel? Resultatet blir en metallisk och besk eftersmak som etsar sig fast i svalget för evigt.

Vad kostar Mer Lemonad och var köper jag den?

Pris 22 kr
Inköpsställe: Pressbyrån
Rekommendation: Stevia = nej tack. Om du prompt vill prova, köp den inte till detta ockerpris.

Betyg 2 av 5 sockerbitar.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.