Mezzo Mix

Mezzo Mix

Denna luriga burk med Mezzo Mix från the Coca-Cola Company antyder att däri finns en blandning av cola och apelsinläsk, vi öppnar och ser om så är fallet. Vätskan som rinner ut är blek och ser mest ut som diskvatten, eller för vissa som sprutdiarré. Lukten tyder direkt på en blandning av apelsin och cola då de båda aromerna kan urskiljas från ångorna, om än mestadels apelsin. Smaken då? Visst smakar det exakt som man föreställer sig att en häxblandning av cola och Fanta skulle smaka. Dock med en större portion cola och en liten bit av citron och apelsin.

Sötman är ganska svag och lämnar istället plats åt den svårbestämda syrligheten. Eftersmaken är lite besk och består av en apelsinsmak som biter sig fast i gommen länge efter avslutat intag. Kolsyrenivån är behaglig men läsken ger ibland upphov till brännande apelsinrapar som är relativt oaptitliga för personerna du har till bordet. Slutligen kan en rekommendation ges att dricka Mezzo Mix direkt ut burken p g a dess ofördelaktiga färgsättning.

Uppdatering 12/1-17: Fanta Mezzo finns nu i Sverige, officiellt. Recension på länken.

Vad kostar Mezzo Mix och var köper jag den?

Pris okänt.
Inköpsställe; Tyskland. Läs Fulcolas recension.

Betyg 3 av 5 sockerbitar.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.